Informacije - O nama

O nama

15.07.2017 - Puštena prva verzija oglas.ba.

 

Oglas.ba je mjesto na kojem se spaja ponuda i potražnja, kako u Bosni i Hercegovini tako i u regionu.

Nastao je 2017.godine kao rezultat rada i istraživanja mladog tima IT i ekonomskih stručnjaka u sferi razvoja online platformi, kako bi se nadomjestio nedostatak kvalitetnih rješenja na domaćem online tržištu.

Kao platforma, oglas.ba će nastojati zadovoljiti potrebe korisnika u uspješnoj i olakšanoj online trgovini, uz pomoć alata koje smo kreirali u cilju što kvalitetnije prezentacije ponude, te olakšanog pretraživanja, kao i jednostavnosti komunikacije između onih koji nude i onih koji potražuju.

 

Tehnološke prednosti oglašavanja na oglas.ba se ogledaju u :

 • Oglas.ba je potpuno besplatan,
 • Vaš proizvod će se obnoviti svakih 48 sati i biti na početnoj poziciji,
 • Kredite za napredne opcije, zarađujete dijeljenjem oglasa na socijalnim mrežama (facebook, twitter, instagram, google+ ...), za svaki klik na Vaš oglas vi ćete biti nagrađeni,
 • Vaš proizvod se automatski dijeli na 5 facebook grupa, specijaliziranih za prodaju, a svaka od njih ima preko 30.000 članova,
 • Komunikacija između kupaca i prodavaca se odvija u realnom vremenu bez potrebe za novim učitavanjem stranice,
 • Pametna pretraga je napravljena tako da Vi možete pretraživati i filtrirati putem pretrage (npr. Golf 5 klima automatik šiber dizel ) upisivajući ono što Vi želite, a ne ono što u naslovu proizvoda piše kao kod ostalih,
 • Statistika posjete proizvodu je napravljena da možete imati uvid u posjete po gradovima, korisnicima, adresama.

 

Kako bismo svakom klijentu omogućili egzaktno pozicioniranje vlastitih artikala tačno na mjesto gdje će se velikim odzivom ciljane grupe proizvesti dobar plasman i željenu vidljivost, naš Tim je pri samom osnivanju predao veliku paznju sljedećim parametrima, kako bi svojim budućim korisnicima zagarantovao nekoliko prednosti:

 

 1. Odabir domene: OGLAS. BA

Kada nastojite da plasirate određeni proizvod u cilju prodaje ili promocije na internetu za to će te naći veliki broj online sajtova, sa ogromnim brojem objavljenih artikala, koji će predstavljati konkuristički natječaj pri ostvarenju Vaših željenih rezultata - prodaje artikla.

 

Nerijetko ćete se susresti da pojedini oglasni portali imaju kreiran brend na osnovu kojeg uživaju velike posjete korisnika. Međutim, takve posjete se manifestuju isključivo preko upisivanja same domene određenog portala direktno na mjestu web adrese, dok veoma rijetko artikli bivaju pronađeni preko samih tražilica.

 

Oglas.ba u tom segmentu, pored toga što jasno predstavlja sinonim za oglašavanje, klijentima nudi i dodatne prednosti u svrhu bolje promocije Profila, a to su:

 

 • Dodjela vlastite Subdomene korisnicima

Našim partnerima, oglašivačima i vrijednim korisnicima, možemo dodijeliti subdomenu ( ime.oglas.ba ) sa posebno izrađenim dizajnom za njih.

 

 • Beslatna izrada premium računa pravnim licima, u trajanju od 30 dana, sa 20 nagradnih kredita + 200 kredita za istaknuto oglašavanje i napredne opcije.  Registracija korisnika klikom ovdje

 • Svakodnevno radimo na novim alatima i slušamo Vaše mišljenje
 • Naš tim zadužen za promociju će Vaš proizvod postaviti na sve naše kanale prodaje.

 

Ako imate pitanje/kritiku/sugestiju, pišite nam na info@oglas.ba